Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Téli zöldséges tésztaleves

Szerző: Wéber Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Télen nincs is jobb egy jó meleg levesnél. Ha nemcsak lelkünket szeretnénk melengetni, hanem szervezetünket is kényeztetnénk egy kis vitaminnal és ásványi anyaggal, úgy ezt a zöldséglevest válasszuk!

Hozzávalók

  1. 2 kiskanál olívaolaj
  2. 1 fej vöröshagyma (apróra vágva)
  3. 1 zellerszál
  4. 15 dkg mirelit zöldbab
  5. 2 db burgonya, kockákra vágva
  6. 2 fej gomba, kalapja kockákra vágva
  7. pár szem kelbimbó
  8. 1 szál sárgarépa, karikákra vágva
  9. 1 db paprika, apróra vágva
  10. 1 db paradicsom, kis kockákra vágva
  11. 25 dkg kagylótészta
  12. 16 dl zöldségalaplé
  13. 2 evőkanál bazsalikomlevél, apróra vágva
  14. 1 evőkanál kakukkfű, apróra vágva

A felforrósított olajon pirítsuk meg a hagymát, majd tegyük bele a zöldségeket (a paradicsom kivételével mehet bele mindegyik). Sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint, majd öntsük fel zöldségalaplével. Lefedve főzzük 20 percig. Ez idő alatt külön főzzük meg félig a kagylótésztánkat. Ha letelt a leves 20 perce, vegyük le a fedőt, tegyük bele a lecsepegtetett kagylótésztát és a paradicsomot, a bazsalikomot és a kakukkfüvet. Fedő nélkül főzzük még egy negyed órát, majd ha már nagyon éhes a család, melegen tálaljuk! 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.