Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Tepsis tengeri halfilé

Szerző: Wéber Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Íme, egy recept, amely egyszerű és fenséges… no és persze még ünnepek alkalmával is nyugodtan az asztalra tehető.

Hozzávalók

  1. 1 kg friss vagy fagyasztott halfilé
  2. 1 teáskanál pirospaprika
  3. fél teáskanál só
  4. negyed teáskanál fekete bors
  5. 1 kg burgonya
  6. 2 evőkanál olívaolaj
  7. 2 gerezd fokhagyma
  8. ízlés szerint friss kapor

Engedjük fel (ez a fázis természetesen érvényét veszti, ha friss halakat veszünk…) és mossuk meg a halfiléket, majd vágjuk vékony szeletekre. Alaposan tisztítsuk meg a burgonyákat, és vágjuk negyedekre. 
Egy tálban keverjük össze a pirospaprikát, a sót, a kaprot, az apróra zúzott fokhagymát, egy evőkanál olívaolajat és a borsot. Ha túl sűrű, tegyünk hozzá egy kis vizet. Nos, előkészítettünk mindent, jöhet a párosítás! Gyerekjáték. Egy nagy tepsi alját vékonyan kenjük ki a megmaradt egy evőkanálnyi olívaolajunkkal, tegyük bele a halfiléket, majd rendezzük köréjük a burgonyanegyedeket. Locsoljuk meg a saját készítésű fűszerkeverékünkkel, majd takarjuk le alufóliával. Mehet az előmelegített sütőbe, de csak 10-15 percre, mert ha már félig megfőtt, akkor vegyük le az alufóliát és így süssük tovább, hogy szép barna és jó ropogós legyen a teteje. Látványban fenséges, ízében isteni, no és egészséges is, hiszen van benne C-vitamin, kálcium és vas. Tálaljuk egybe, vagy külön, salátával vagy anélkül.
 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Hogyan segít a Hold a fogyásban? Így!
Hogyan változtathatsz önmagadon gyorsan?


konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu
taczevi.blog.kulinarisvilag.hu
hzias.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.