Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Davidoff-Lindt tiramisu kandírozott naranccsal

Szerző: Sajtóinformáció
Forrás: Tchibo recept

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 45 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Nagyobb baráti összejövetelt tervezel? Felejtsd el a palacsinta – somlói – gesztenyepüré unalmas hármasát és rukkolj elő valami különlegessel! Készíts a barátaidnak narancsos-kávés tiramisut!
Azt is megmutatjuk, hogyan!

Hozzávalók

  1. 4 db tojás
  2. 500 g mascarpone
  3. 200 gr kristálycukor
  4. 1 db narancs
  5. 1 doboz babapiskóta
  6. 3-4 evőkanál Davidoff 57-es eszpresszó kávé lefőzve
  7. kevés kakaópor
  8. 1 dl narancslikőr (Cointreau)

Kezdd a kandírozott naranccsal: mosd meg és hámozd meg a narancsot krumpli hámozóval. Az így keletkező narancshéjat vágd fel pici darabokra és főzd cukros vízben 20 percig.
Keverd ki a tojássárgákat a cukorral és add hozzá a narancslikőrt. Forgasd el benne óvatosan a mascaroponét, és addig keverd, amíg sima és kissé habos nem lesz. A tojásfehérjéből készíts kemény
habot és keverd el a krémmel óvatosan. Szórd bele a kandírozott narancsot és keverd össze jól.
Főzz le Davidoff kávét 10-12 személyre. Ebbe mártsd a babapiskótákat úgy, hogy félig ázzanak csak át. Ezeket helyezd a tepsibe, majd öntsd rá a krém felét. Erre tegyél még egy réteg kávés babapiskótát és az egészet borítsd be a maradék krémmel. Tedd a hűtőbe és pihentesd kb. 2 órát.
Tálalás előtt szórd meg kakaóporral és a finomra reszelt narancsos Lindt csokoládéval.
Az igazi ínyencek közvetlenül a kávéba is keverhetik a narancslikőrt (cointreau) is, így téve még kifinomultabbá az ízeket.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.