Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Tofupörkölt zöldségekkel

Szerző: Takács Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Íme, egy olyan recept, amivel télen is könnyedén tudjunk biztosítani szervezetünk számára a vitamint és a rostot.

Hozzávalók

  1. 300 g kemény tofu, lecsorgatva, kockákra vágva
  2. 2 evőkanál sószegény szójaszósz
  3. 1 evőkanál félszáraz bor
  4. 1 teáskanál cukor
  5. 1,5 teáskanál liszt
  6. 1 evőkanál olaj
  7. 1 evőkanál reszelt gyömbér
  8. 3 gerezd fokhagyma, összezúzva
  9. 1 fej vöröshagyma, szeletelve
  10. 10 dkg spárga, darabokra aprítva
  11. 10 dkg sárgarépa megtisztítva, összevágva
  12. 10 dkg zöldborsó
  13. 10 dkg csemegekukorica
  14. 60 ml víz

Kezdjük a tofuval! Keverjük össze a szójaszósszal, a borral és a cukorral. Tegyük félre, hogy barátkozhassanak az ízek. Amíg haverkodnak, mi elkészítjük a zöldségeket. Serpenyőben olajon kezdjük el pirítani a gyömbért, a fokhagymával, majd engedjük közéjük a hagymát, a spárgát, a sárgarépát, a zöldborsót és a kukoricát is. Pároljuk puhára. A tofuról öntsük le a levet, amit összekeverünk a vízzel és a liszttel, a tofut pedig megpirítjuk. Most egy serpenyőbe tesszük a tofut, a zöldségeket és a lisztes szószunkat, és alacsony hőfokon addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik a szósz. Önmagában, vagy akár rizzsel összekeverve is tálalhatjuk!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.