Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Tojáslikőrös felfújt

Szerző: Wéber Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

A felfújt roppant egyszerű, és sokféleképpen elkészíthető. Ezt a változatot tojáslikőrrel ízesítjük, de kedvünkre variálhatjuk a különféle ízeket.

Hozzávalók

  1. 2 dl tej
  2. 10 dkg cukor
  3. 1 narancs
  4. 6 dkg vaj
  5. 4 tojás
  6. 2 dl tojáslikőr
  7. 1 teáskanál porcukor

A tejet a cukorral és a reszelt narancs héjával kis edényben felforraljuk. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, beletesszük a lisztet, és mintha rántást készítenénk, megpirítjuk egy kicsit. Hozzáöntjük a felforralt tejes cukrot, majd sűrűre főzzük. Ha kihűlt, belekeverjük a tojássárgáját, a likőrt és a narancs levét is, óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kivajazott felfújtformákba tesszük, de csak háromnegyedéig töltjük meg a formákat, mert sütéskor megnő a tészta. Előmelegített sütőben 180 °C-on megsütjük. Ha kész, porcukorral meghintjük a tetejét, és már tálalhatjuk is. 

Tipp: a tojáslikőrt kedvünk szerint cserélhetjük más ízű, elsősorban tejszínes likőrökkel.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.