Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Tökravioli, házilag

Szerző: Wéber Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Mindenből mindig a házi a legfinomabb, ez vitathatatlan! Miért is ne próbálnánk ki ezt a tökraviolit saját kezűleg elkészíteni? Konyha-laborunkból nem maradhat ki!

Hozzávalók

  1. 240 g ricotta sajt
  2. 2 dl sütőtökpüré
  3. fél teáskanál só
  4. negyed teáskanál őrölt szerecsendió
  5. 280 g liszt
  6. 1 kicsi konzerv paradicsompüré
  7. 1 evőkanál olívaolaj
  8. 2 db tojás
  9. 2 evőkanál víz

Keverjük össze a sajtot, a sütőtökpürét, a só felét és a szerecsendiót. Tegyük félre, és készítsük el a tésztát. Jöhet a liszt! Keverjük össze a maradék sóval, majd mehet bele a paradicsompüré, az olaj, a tojás is. Alapos keverés-kavarás következik (vannak emberek, akiknek ez nagyon megy), hogy tésztává gyúrjuk. Ha túl keményre sikeredett, adjunk hozzá pár kanál vizet. Ha azonban ragadós, tegyünk hozzá lisztet még. 5 perc pihi után osszuk négyfele a tésztát, és nyújtsuk ki! Vágjuk először vastagabb csíkokra, majd a csíkokat rombusz alakra (emlékszünk még a suliból azokra az átkozott matekórákra?). Tegyünk mindegyik közepére a töltelékünkből, majd egyik csücskétől haladva tekerjük fel úgy, hogy nem megyünk a végéig. Lapítsuk el a széleit, majd a két végét nyomjuk össze, hogy valamilyen ravioli formája legyen a dolognak. 4 liternyi forrásban lévő vízben főzzük ki. Melegen ajánljuk és tálaljuk!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.