Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Töltött szőlőlevelek

Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 6 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Arkhesztratész, a rodoszi Timakhidész vagy Philoxenész, aki egyik írásában megemlíti, hogy szeretne olyan hosszú nyakat mint a darumadáré, hogy az ételek ízeit sokáig tudja élvezni. Mert ezt érezni kell...

Hozzávalók

  1. 60 darab szőlőlevél
  2. 2 dl olivaolaj
  3. 2 nagyobb fej vöröshagyma, finomra vágva
  4. 3 evőkanál kapor, finomra vágva
  5. 15 dkg rizs
  6. 2 db friss citrom leve
  7. fűszerek: só, fekete őrölt bors

A szőlőleveleket forró vízzel le kell forrázoni, aztán lecsepegtetni, majd hűlni hagyni. A citromlé kivételével az összes hozzávalót össze kell keverni, majd ebből egy-egy evőkanálnyit egy-egy levélre téve fel kell tekerni, a végeit be kell gyűrni.

Egy nagyobb fazék alját kibéleljük néhány szőlőlevéllel, majd rétegenként rápakoljuk a szőlőleveles tekercseket. Az egészet lefedjók egy lefordított tányérral, - így nem tudnak feljönni a főzés során. Ráöntöm a citromlevet, valamint annyi vizet, hogy ellepje a tekercseket (illetve a tányért). Lassú tűzön addig főzöm, míg fel nem itta a levet, azaz a rizs meg nem főtt. Hűlni hagyom és lapos tálon egymás mellé helyezve tálalom.

Hozzá görög citrommártást érdemes kínálni.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.