Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Töltött káposzta

Szerző: Kovács Diána
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 4 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Ha nem szeretnéd az ünnepet a konyhában állva tölteni, készítsd el két nappal előbb a főfogást. Ráadásul köztudott, a töltött káposzta sokkal finomabb, ha újramelegítjük...

Hozzávalók

  1. 50 dkg savanyú káposzta
  2. 8 középnagyságú savanyított káposztalevél
  3. 30 dkg darált sertéshús
  4. 10 dkg darált füstölt hús
  5. 1 szál füstölt kolbász
  6. 10 dkg húsos szalonna
  7. 6 dkg rizs
  8. 12 dkg reszelt vöröshagyma
  9. 1 db egész tojás
  10. 4 dkg sertészsír
  11. 3 dkg lidzt
  12. 1-2 gerezd fokhagyma
  13. 1 kávéskanál pirospaprika
  14. 1 dl tejföl
  15. ízlés szerint só, bors, majoránna

Előkészítés:

A rizst főzd félpuhára, a vöröshagymát reszeld le és párold üvegesre, a fokhagymát zúzd össze.

Elkészítés:

A húsgombócokhoz keverd össze a kétféle darált húst a tojással, a rizzsel, 8 dkg pirított vöröshagymával, sóval, borssal, és a majoránnával. Az így kapott masszából formálj hengereket, és csavard bele azokat a káposztalevelekbe. A csavarás közben kimaradt káposztalevél végeit dugd vissza, hogy a töltelék főzés közben ne tudjon kijönni. Vegyél elő egy nagy fazekat, az aljára rakj egy réteg savanyú káposztát, majd egy réteget a tekercsekből, közéjük dugj be egy-egy darabot a füstölt kolbászból és a húsos szalonnából, arra megint káposztát tegyél, és ezt így folytasd, amíg vannak a hozzávalókból, de a legfelső réteg savanyú káposzta legyen.
Öntsd fel vízzel addig, hogy a tölteléket elfedje. Ízlésed szerint sózd meg, majd kis lángon főzd 2-3 órán keresztül.
Amikor megfőtt, tejfölös habarással sűrítsd be. A habarásba egy dl tejfölhöz egy evőkanál lisztet használj, nem szabad túl sok lisztet beletenni, hogy ne legyen túl sűrű a leve. Először a zsírhoz add hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, majd a lisztet, pirítsd egy kicsit, majd tedd bele a pirospaprikát, és öntsd rá a tejfölt. Ezt jól keverd össze, majd lassacskán keverj a habaráshoz a forró töltött káposzta levéből. Amikor úgy látod, hogy már elég híg, és a tejföl nem fog összeugrani a forró lében, öntsd a fazékba. A habarással együtt még főzd az egészet pár percig, hogy a liszt biztosan megfőjön.
Tálaláskor a tekercsek tetejét egy kanál tejföllel díszítsd.
 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.