Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Töltött libamell márványsajtos gombamártással

Szerző: Brigitta92
Forrás: Márton-napi receptverseny 2010 - nyertes recept

  1. hány főre szól a recept: 3 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 5.000 - 10.000 között

...és zöldfűszeres burgonyalángossal! Ajánlom mindenkinek, aki új ízekre vágyik, - nem fog csalódni!

Hozzávalók

  1. 3 db libamell
  2. ízlés szerint só, bors
  3. 3 szelet pizza mozzarellasajt
  4. 3 nagyobb fej vöröshagyma
  5. 1 db piros pritaminpaprika
  6. 1 cserép bazsalikom
  7. 3 dl oliva olaj
  8. 0,5 l húsleves alaplé
  9. 0,5 kg burgonya
  10. 1 db tojás sárgája
  11. 5-7dkg liszt
  12. 1 cserép rozmaring
  13. 1 csokor petrezselyem zöld
  14. 3 dkg vaj
  15. 0,5 kg csiperkegomba
  16. 1 dl fehérbor
  17. 3dkg márványsajt

1. A libamellet megmossuk és nyitott szeletet készítünk belőle. Kikloppfoljuk, sózzuk, borsozzuk.A  hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, oliva olajon üvegesre pirítjuk. A libamell közepébe belehelyezzük a mozzarellát, az előre ledinsztelt hagymát, csíkokra vágott pritaminpaprikát és 2-3 levél bazsalikomot. Feltekerjük hústúvel átszúrjuk, hoyg sehol ne legyen rés és félretesszük.

2. A burgonyát megtisztítjuk és feltesszük főni. Ha kész leszűrjük áttörjük és félretesszük hűlni. Ha kihűlt hozzáadjuk a tojássárgáját és a lisztet (lisztből lehet hogy kicsit többet vesz fel attól függ mekkora a tojás és hogy mennyi víz maradt a burgonyán). Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem egy részét és a finomra vágott rozmaringot és a bazsalikomot. Hűtőbe tesszük.

3. A gombát megmossuk cikkekre vágjuk. Vajon megdinsztelünk egy kevés finomra vágott vöröshagymát és rátesszük a gombát. Sózzuk, borsozzuk hagyjuk, hogy elpárologjon a gomba leve. Ezután ráöntjük a fehérbort és belereszeljük a márványsajtot. Összerottyantjuk és félretesszük.

4. Serpenyőben felhevítünk olajat és beletesszük a libamelleket és pirítjuk mindegyik oldalát. Ha megpirult, felöntjük húsleves alaplével és fedő alatt pároljuk.

5. Palacsinta sütőt vékonyan kikenünk olajjal és a burgonyás masszából kis lángosokat formálunk és mind a két oldalát megsütjük lassú tűzön. Ez alatt a libamell is megpárolódik.

6. Tálalás előtt visszamelegítjük a gombamártást és tálaljuk.

Jó étvágyat!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.