Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Túrógombóc - videó***

Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Még nem találkoztam olyannal, aki ne szeretné a túrógombócot. De olyannal igen, aki nem tudta megcsinálni! Ezért elkészítettük videós formában, íme:

Hozzávalók

  1. 25 dkg tehéntúró
  2. 1 evőkanál tejföl
  3. 5 teáskanál gríz
  4. 1 teáskanál finomliszt
  5. 1 db tojás
  6. csipetnyi só
  7. a forgatáshoz: 15 dkg zsemlemorzsa és 5 dkg vaj

Elkészítés: Összekeverjük a túrót, a tejfölt, a lisztet, a grízt, a sót és a tojást. Amikor kész, hűtőbe helyezzük néhány órára, hogy megpuhuljon, s a gríz megszívja magát.

Megpirítjuk a zsemlemorzsát. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, majd beleszórjuk a morzsát. Addig pirítjuk, míg a színe szép aranybarnássá válik.

Végül kifőzzük a gombócokat, forrásban lévő vízben. Tetszés szerint formálhatóak kézzel, vagy kanállal. Akkor kész, ha a gombóc feljön a víz tetejére, kb. 3-4 perc. A kész gombócokat megforgatjuk az aranybarna zsemlemorzsában, tálaljuk. Izlés szerint további tejföllel és porcukorral ízesítjük.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.