Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Uborkasaláta télire: kusmec

Szerző: Varga Zsuzsanna
Forrás: beküldött recept - köszönjük!

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 3 óra
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Családom téli tartalékai közt van ez a saláta, de nyáron készül...

Hozzávalók

  1. 1,6 kg uborka
  2. 1,6 kg paprika
  3. 1,6 kg hagyma
  4. 30 dkg cukor
  5. 10 dkg só
  6. 3 dl 10 %-os ecet
  7. 1 csapott mokkáskanál szalicil
  8. 1 csapott mokkáskanál borkén

A hozzávalókat vékonyra szeleteljük és egy nagy műanyagtálban jól összekeverjük. 1-2 órát állni hagyjuk, közben néhányszor átforgatjuk, finom, fűszeres levet enged. Enyhén kicsavarva kb. 1/2 literes üvegekbe nyomkodjuk, úgy, hogy minél kevesebb légbuborék maradjon közte. Az üvegeket szinte "túltöltve" lezárjuk a fedéllel és máris mehet a kamrapolcra. Természetesen nem romlik meg és télen megbontva szinte mennyei illatok és ízek kerülnek az asztalra! Aki szereti, készítheti hagyma és paprika nélkül, fokhagymával ízesítve, ekkor természetesen az egész mennyiség uborkából áll.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.