Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Tavaszi Üvegtészta (dongfen)

Forrás: Terebess

  1. hány főre szól a recept: 2 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

A páratlanul változatos kínai konyha egyik elmaradhatatlan alapanyaga az üvegtészta vagy más néven celofán tészta, celofán cérnametélt (vermicelli).

Hozzávalók

  1. 40 dkg üvegtészta
  2. 4 evőkanál olaj
  3. 12-15 dkg tavaszi, új- vagy póréhagyma
  4. 1 evőkanál csípős szójaszósz
  5. 2 evőkanál szójaszósz
  6. 1 evőkanál száraz cherry
  7. 1/2 teáskanál kristálycukor
  8. 120 ml víz

A tészta mungó bab finomra őrölt lisztjéből és vízből készül. Nagy mennyiségben tartalmaz B1, B2 vitaminokat, A-vitamin elővitaminját, kálciumot, foszfort és vasat.

Nemcsak a kínai ízeket kedvelők figyelmébe ajánljuk. Kitűnően alkalmas alacsony kalóriájú étrendek kialakításához, cukorbetegek is fogyaszthatják.

Elkészítés:  A tésztát kb. 15 percig langyos vízben áztatjuk, majd lecsorgatjuk és 7 cm-es darabokra vágjuk. Olajat forrósítunk egy edényben hozzáadjuk tésztát, majd néhány percig sütjük. Ezután következhetnek az ízesítők és a víz. Felforraljuk és lassú tűzön addig főzzük, míg a víz teljesen elfő. Forrón tálaljuk.

Tipp: húsimádóknak darált hússal ajánljuk, melyet az olajban előre megpirítva keverünk a tésztához.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.