Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Vaddisznó pörkölt

Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 10 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 4 óra
  4. árkategória: 5.000 - 10.000 között

Valami nagy dolog készül... Startlapos celebek főznek. Ezt ettük 2010. január 16.-án! Videós melléklettel.

Hozzávalók

  1. 3 kg vaddisznólapocka csont nélkül
  2. 40 dkg sertészsír vagy füstölt szalonna
  3. 4-5 nagyobb fej vöröshagyma
  4. 5-6 gerezd fokhagyma
  5. 4 db paradicsom
  6. 3 db zöldpaprika
  7. 7 dl vörösbor
  8. ízlés szerint pirospaprika örlemény
  9. fűszerek ízlés szerint:
  10. fekete bors
  11. köménymag
  12. babér levél
  13. majoránna
  14. borsikafű

A vaddisznólapockát vágjuk nagyobb kockákra, hidegvízben mossuk át.

A vöröshagymát hámozzuk meg, vágjuk finomra. A fokhagymát nyomjuk át fokhagymanyomón. A paradicsomot és a zöldpaprikát - ízlés szerint - daraboljuk fel, vagy vágjuk karikára.

Ha füstölt szalonnát használunk, vágjuk apró kockákra, és a bográcsban olvasszuk ki. Ha sertészsírt használunk, olvasszuk fel a főzőedényben. Ha a zsír felmelegedett, (a szalonna kiolvadt), adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Amint a hagyma üvegesre pirult, a tűzről lehúzva a pirospaprika örleményt hozzáadva pörköltalapot készítünk. (Ha ezt a műveletet a tűz fölött végezzük, akkor a paprika könnyen megég, és keserű lesz!)

Amint kész a pörköltalap, tegyük rá a felkockázott húst, és hagyjuk pirulni. Mikor a hús kissé megpörkölődött, kavarjuk meg. Ha már saját levet eresztett, akkor vizet nem szükséges hozzáadnunk, ha nagyon kevés a leve, akkor viszont igényli a vizet. Kavargatás mellett főzzük, mikor félig megpuhult hozzáadjuk a fűszereket és a friss paradicsomot, paprikát. Főzzük tovább. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a vörösbort, teljes megpuhulásig készre főzzük.

Kínálhatunk mellé friss, fehérkenyeret, tarhonyát, sós vízben főtt burgonyát, esetleg nokedlit.


 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Hogyan segít a Hold a fogyásban? Így!
Hogyan változtathatsz önmagadon gyorsan?


tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu
taczevi.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.