Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Vajas-fokhagymás laskagomba

Forrás: pleurotus.hu

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Félrecsapott kalapjával, isteni ízével téged is le fog venni a lábadról... ő a laskagomba, s helye van a konyhádban. Teszteld most egytálételként! Vegáknak csoda, fogyókúrázóknak álom...

Hozzávalók

  1. ízlés szerint fehérbors, só, feketebors
  2. vaj
  3. 80 dkg laskagomba
  4. 6-7 gerezd fokhagyma
  5. 1 csokor petrezselyem

A laskagombát megtisztítjuk. Egy nagy serpenyőben vagy lábasban vajat olvasztunk, és rászórjuk a gombát, meglocsoljuk egy kis fehérborral és 10-15 perc alatt puhára pároljuk. Amikor levet eresztett a gomba, rányomjuk a fokhagymákat, megszórjuk sóval, borssal, és a lé nagy részét elpárologtatjuk.
Tálalás előtt megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel, és pirítóssal tálaljuk. Magában is finom, és mindenféle sült vagy párolt tengeri halhoz illik.

Fogyókúrázóknak egyenesen maga a mennyország!

Szeretnél még többet tudni a laskagombáról? Kattints ide több receptért!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.