Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Vanília sodó - Vanília mártás

Szerző: Szatmári Judit Bella
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 15 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Bármilyen sütemény nagyszerű kiegészítője lehet eme finom mártás...

Hozzávalók

  1. 5 dl tej
  2. 1 púpozott mokkáskanál finomliszt
  3. 4 dkg kristálycukor
  4. 2 csomag vaníliás cukor
  5. 2 dkg vaj
  6. 2 db tojássárgája

4 dl tejet a 2 csomag vaníliás cukorral felforralunk. Közben a tojás sárgákat, a kristálycukorral és a liszttel jól elkeverjük és lassan hozzáadjuk az 1 dl hideg tejet.  Ha a vaníliás tej felforrt, állandó keverés mellett hozzáadjuk a kikevert masszához és visszatesszük a tűzre, amíg sűrűsödni kezd. Forráspontnál levesszük a tűzről, mert összecsomósodhat. Ekkor a 2 dkg vajat beletesszük és addig keverjük, amíg szép fényes nem lesz.  Ha a mártás hűlés közben nagyon besűrűsödne, akkor hideg tejjel hígithatjuk.

Ezt az öntetet tetszés szerint hidegen és melegen is tálalhatjuk.

 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Hogyan segít a Hold a fogyásban? Így!
Hogyan változtathatsz önmagadon gyorsan?


konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu
taczevi.blog.kulinarisvilag.hu
hzias.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.