Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Vörös áfonya lekvár

Szerző: Szatmári Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 10 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

A nyár végének legpirosabb bogyós gyümölcse. Létezik belőle kék is, tőzeg is, de most dzsemet készítünk belőle...

Hozzávalók

  1. 1,5 kg vörös áfonya
  2. 500 ml víz
  3. 13,5 dkg kristálycukor
  4. 7 evőkanál konyak

Az áfonyát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. A piros gyümölcsöt a vízzel feltesszük főni, majd forrástól számított 5 percig forraljuk, majd a tűzről levesszük, hagyjuk teljesen kihűlni.

A kristálycukorból 2 evőkanálnyit elkeverünk némi - az áfonya lábosából származó - vízzel. Az elegyet hozzáadjuk az áfonyához, majd az egészet állandó keverés mellett erős lángon ismét felforraljuk. A forrás után hozzáadjuk a cukor megmaradt részét is, és további állandó keverés mellett 6-8 percig folyamatos forrás mellett hagyjuk, majd a tűzről levesszük. Ezután a konyakot is belekeverjük. Az elkészült lekvárt jól zárható befőttes üvegekbe töltjük és lezárjuk. Néhány napig meleg helyen tartjuk.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.