Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Vörös áfonya zellerrel

Szerző: Kovács Diána
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Egy igazi finomság, melynek különlegességét a főtt áfonya puhasága, a nyers zeller ropogóssága, és a pirított mandula erőteljes íze adja.

Hozzávalók

  1. 340 g vörös áfonya (fagyasztott is lehet)
  2. 75 g kristálycukor
  3. 75 ml víz
  4. csipetnyi só
  5. 120 g zellerszár (apróra vágva)
  6. 25 g pirított mandula szirom

Egy fazékban forrald fel a vizet, a cukorral, a sóval és az áfonyával. Gyakori kevergetés közben főzd 15-20 percig, amíg az áfonyák többsége szétreped, és a víz nagy része eltűnik.
Ha kész, öntsd egy tálba, és hagyd teljesen kihűlni.

Mielőtt tálalod, add hozzá az aprított zellert, és szórd meg a pirított mandula szirmokkal.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.