Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Vörös bársony torta

Szerző: Kovács Diána
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 6 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Avagy, red velvet cake, egy klasszikus amerikai sütemény. Készítsd el ezt a tortát Valentin napra, lángoló szerelmed jeléül!

Hozzávalók

  1. a tortalaphoz:
  2. 350 g finomliszt
  3. 1 teáskanál kakaópor
  4. 1 teáskanál szódabikarbóna
  5. 1,5 teáskanál sütőpor
  6. 350 g kristálycukor
  7. 350 g vaj (hideg)
  8. 200 ml zsíros tejföl
  9. 1 teáskanál vanília esszencia
  10. 2 db tojás (felverve)
  11. 1-2 csepp piros ételszinező
  12. a krémhez:
  13. 100 g vaj
  14. 200 g natúr krémsajt
  15. 500 g porcukor
  16. 1 teáskanál vanília esszencia

Előkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Végy három kör alakú tortaformát, kend ki vajjal, szórd meg egy kevés liszttel.

Elkészítés:

Egy keverőtálba szitáld bele a lisztet, szódabikarbónát, kakaóport és sütőport. Add hozzá a vajat, a cukrot és a tejfölt. Keverd össze alaposan. Egy másik tálban keverd össze a felvert tojásokat a vanília esszenciával, és ezt fokozatosan keverd hozzá a zsemlemorzsaszerű tésztához, majd csepegtesd bele a piros ételszínezéket. Keverd össze alaposan az egészet, majd a kész tésztát oszd háromfelé, és süsd készre 25 perc alatt a 3 tortaformában. Tűpróbáig sütjük.
Hűtsd a piskótákat a formákban hagyva 5-10 percig, majd vedd ki azokat a formákból, és úgy hagyd kihűlni teljesen.
Közben készítsd el a krémet. Egy tálban, kézi robotgéppel keverd össze a vajat a krémsajttal, és a vanília esszenciával, szitáld bele a porcukrot, és keverd az egészet addig, amíg teljesen egynemű krémet kapsz.
A teljesen kihűlt piskótákból az egyiket tedd egy tálra, majd a tetejét kend be a krémmel. Erre tedd a következő piskóta korongot, majd ezt is kend meg krémmel, és végül ennek a tetejére tedd a harmadikat. Az így kapott három emeletes tortát kend be mindenhol, szép egyenletesen a krémmel, hagyd a hűtőben pihenni 20 percet, majd felszeletelve tálald.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Hogyan segít a Hold a fogyásban? Így!
Hogyan változtathatsz önmagadon gyorsan?


tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu
taczevi.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.