Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Vörösboros narancs

Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Zamatos meglepetést szeretnél? Te magad készítenéd el? Akkor itt az idő a cselekvésre! Ez a vörösboros narancs igazán isteni!

Hozzávalók

  1. 1 l likőrbor pl. Marsala vagy vörösbor
  2. 125 g kristálycukor
  3. 6 db szegfűszeg
  4. 6-8 db narancs
  5. 1 db babérlevél

A narancsokat egy éles késsel meghámozzuk úgy, hogy a fehér réteg is lekerüljönróla, ezután szeletekre vágjuk a gyümölcshúst.

A likőrbort, a cukrot, a szegfűszeget és a babérlevelet beletesszük egy fazékba és nagy lángon felforraljuk. Hozzáadjuk a narancsokat, majd mindet együtt 2 percig forrni hagyunk. Kivesszük szűrőkanállal a narancsokat és beletesszük őket szép üvegekbe, felöntjük a borral és lezárjuk a palackokat.

2-3 napig pihenni hagyjuk egy hűvös helyen.

Bontatlanul 5 hónapig áll el. Ha megkezdjük, mihamarabb járjunk a végére!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.