Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Vörösboros Kuglóf

Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 6 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 45 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Egy kedves ismerősöm lepett meg egyszer ezzel a sütivel, persze leginkább azzal, hogy milyen finom plusz ízt ad a vörösbor a kuglófnak! Érdemes kipróbálni...

Hozzávalók

  1. 30 dkg margarin
  2. 30 dkg kristálycukor
  3. 6 db tojás
  4. 1 evőkanál kakaópor
  5. 40 dkg liszt
  6. 1 teáskanál fahéj
  7. 2,5 dl vörösbor
  8. 15 dkg csokimorzsa
  9. 1 csomag sütőpor
  10. 1 csomag vaníliás cukor

A vajat, cukrot és a tojássárgákat habosra keverjük.

A kakaót, a csokireszeléket, a lisztet a sütőporral keverve hozzáadjuk folyamatosan.

A vörösbort szintén kis adagokban keverjük bele a masszába.

Felverjük a tojásfehérjét, majd - óvatosan kevergetve - hozzáadjuk a masszához.

Kivajazott nagy kuglófformába öntjük és előmelegített sütőben 1 és egy negyed órán át sütjük kb. 180 fokon.

 

Tipp: csokimázzal bevonhatjuk, gyümölcsdarabokat is adhatunk hozzá, így még finomabb lesz.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.