Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Waldorf Saláta

Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 2 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 15 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Waldorf saláta, [WAWL-dorf]: született New Yorkban, a Waldorf-Astoria Hotelben, 1896-ban, s még csak nem is a séf által, hanem az "ebédlőfelügyelő" gondolataiból kipattanva... Ő volt, Oscar Tschirky, s ma már tudjuk, műve nagy siker volt, s az most is.

Hozzávalók

  1. 2 db zellerszár (angol zeller)
  2. 1 db zöld alma
  3. 1 db jonatán alma
  4. ízlés szerint só, őrölt fekete bors
  5. 1 dl majonéz
  6. 1 db citrom leve (vagy 2 evőkanál citromlé)
  7. 15 dkg szőlő
  8. 15 dkg dió
  9. 1-2 levél fejes saláta

1. A majonézt tálba helyezzük, s összekeverjük a citrom levével, majd sóval, borssal ízesítjük.

2. A megmosott almából eltávolítjuk a magházat, majd kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. (ha kisebb, mint 2 cm, akkor könnyen összetörik, pépesedik)

3. Összekeverjük a majonézzel. A majonézben lévő citromlé miatt az alma nem barnul meg!

4. Éles kés segítségével a zellerszárat apró szeletekre vágjuk. Hozzákeverjük a már elkészült salátához.

5. A szőlőszemeket megmossuk, félbevágjuk, a diót apróra vágjuk, majd ezeket is a salátához keverjük.

6. Tálalás: Fejes saláta ágyon tálaljuk.

 

Megjegyzés: Tegyünk félre egy kevés diót a díszítéshez.

Szárnyas ételek mellé, köretnek is kiváló.

Nézd meg videón is!

 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.