Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Zöldfűszeres krumplipüré - csak könnyedén

Szerző: Szatmári Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 6 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 45 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Azért szeretjük, mert egyszerű, gyors, könnyen meglesz. Ha én készítem, akkor már nem ebédelek, mert alaposan teletömöm a hasam vele már leves előtt...

Hozzávalók

  1. 90 dkg burgonya
  2. 250 ml tej
  3. 60 ml tejföl
  4. 5 dkg vaj
  5. 5 dkg metélőhagyma (felaprítva)
  6. 5 dkg friss petrezselyem (felaprítva)
  7. ízlés szerint fekete bors
  8. ízlés szerint só

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, tegyük fel főni, a víz lepje el, a lábast fedjük le. Adjunk hozzá 2-3 kávéskanál sót.

Forraljuk fel a vízet, főzzük addig a burgonyát, amíg egy villát könnyedén bele tudunk szúrni. Ha kész, szűrjük le, helyezzük műanyag edénybe, adjuk hozzá a vajat, tejet, tejfölt, és törjük jól össze. Izesítsük sóval, borssal, ha elérte az ízlésünknek megfelelő ízt, adjuk hozzá a metélőhagymát és a petrezselymet, keverjük össze.

Nagyon finom önmagában is!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.