Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Zöldségleves hajdinával

Szerző: Nils Holgersson
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Laktató leves, különösen hűvös estékre, esős napokra ajánlom. Igazi lélekmelegítő finomság...

Hozzávalók

  1. 10 dkg hajdina
  2. 50 dkg sárgarépa
  3. 50 dkg fejes káposzta
  4. 10 dkg vöröshagyma
  5. 8 db kelbimbó
  6. 10 dkg zöldbab
  7. 0,5 dl olaj
  8. ízlés szerint só
  9. ízlés szerint bors
  10. ízlés szerint kakukkfű
  11. ízlés szerint bazsalikom

A vöröshagymát és a zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A hagymát és a sárgarépát apró kockákra, a fejes káposztát pedig csíkokra vágjuk, minimális mennyiségű olajon megpirítjuk.

A hajdinát külön pirítsuk meg, majd keverjük össze a zöldségekkel. Ízesítsük fűszerekkel az egyveleget, majd öntsük fel 2,5 l forró vízzel.

Alacsony lángon, fedő alatt kb. 30-40 perc alatt puhára főzzük.

Tálaláskor petrezselyemzölddel díszíthetjük.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.