Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Zsályás, hagymás, májas töltött táskák

Szerző: GRAPOILA
Forrás: http://www.virginoilpress.hu

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 0 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Ezt nem lehet kihagyni. Életed egyik főben járó bűneként tarthatod számon, ha ezt a receptet nem írod be a saját szakácskönyvedbe is. Ám vigyázz, ha kipróbálod, újra el kell készítened, mert a család igényelni fogja! és te is...

Hozzávalók

  1. 475 g fehér liszt
  2. 100 g rozsliszt
  3. 1 csapott evőkanál só
  4. 1 evőkanál szőlőmagolaj
  5. 1 teáskanál frissen őrölt zöldbors
  6. 4,5 dl víz
  7. 1 tasak szárított élesztő
  8. A töltelékhez:
  9. 500 g csirkemáj
  10. 1 evőkanál mustár
  11. 3 evőkanál szőlőmagolaj
  12. 1 evőkanál zöldbors
  13. 1 nagy fej vöröshagyma
  14. 1 marék zsálya

Az élesztőt a cukorral 1,5 dl langyos vízben felfuttattam, a többi hozzávalót pedig egy tálban összekevertem. A felfutott élesztőt is a tálba öntöttem, majd hozzáadtam a maradék, 3 dl vizet. A tésztát jól összegyúrtam és pár percig még dagasztottam. Másfél órát meleg helyen pihenni hagytam. Egy kicsit ragacsos marad, de úgy jó.

Közben a töltelékhez megtisztítottam fél kiló csirkemájat, fűszereztem 1 ek. mustárral és zöldborssal. Serpenyőben szőlőmagolajat forrósítottam, majd beleöntöttem a májakat. Mindkét oldalát 3-4 percig sütöttem (tovább nem kell, mert még a sütőben is sülni fog, és nem jó, ha megkeseredik), közben fordításnál nagyobb darabokra vágott hagymát szórtam rá. Bátran lehet kavargatni ilyenkor már, nem baj, ha széttörik a máj.

Ha elkészült, mindenestől (a szőlőmagolaj is maradhat) krumplitörővel összetöröm. Ekkor sózom, így a máj nem keményedik meg. Belekeverem a csíkokra vágott zsályaleveleket is.

Ha a tészta megkelt, kisebb gombócokat tépek le róla és jól belisztezett felületen kör alakúra nyújtom. A körök közepére helyezek egy adag tölteléket, a széleit vízzel lekenem és kettéhajtom, villával körbenyomkodom.

A sütőt 250 fokra előmelegítem és lisztezett tepsiben 10 perc alatt kisütöm a táskáimat. Az utolsó percben szőlőmagolajjal ecsetelem le a tetejüket, hogy szép fényesek legyenek. Ezt az olajjal kenegetést most próbáltam először (az ötlet a diétablogról van), de nagyon szép lett tőle.

Önmagában vagy tejföllel, majonézzel is nagyon jó!

 

A recepthez szükséges szőlőmagolajat idekattintva megrendelheted!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.