Almafelfújt

Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ
  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Bár kissé macerásnak tűnhet eme finomság elkészítése, de a végeredményért cserébe nagyon is megéri...

Hozzávalók

  1. 60 dkg alma
  2. 4 db egész tojás
  3. 15 dkg porcukor
  4. 4 dkg margarin
  5. 4 dl tej
  6. 4 dkg finomliszt
  7. 1 evőkanál zsemlemorzsa
  8. 1 db citrom reszelt héja
  9. csipetnyi só és őrölt fahéj
  10. vaj a forma kikenéséhez
  11. díszítéshez: még egy alma

A meghámozott, kicsumázott és apró kockákra vágott almát tűzálló tálba helyezzük, kevés cukorral meghintjük, és a forró sütőben üvegesre pároljuk.

Közben a margarint a liszttel habzásig hevítjük, majd a tejjel felengedve állandó keverés közben sűrűre főzzük. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjéből kemény habot verünk.

Kivajazunk négy kisebb formát, és beleszórjuk a zsemlemorzsát.

Amikor a mártás már nem forró, belekeverjük a párolt almát és a fűszereket. Ezután adjuk hozzá a tojássárgás cukrot, végül beleforgatjuk a tojáshabot. A felfújt masszát a formákba öntjük, a tetejét simára egyengetjük, majd előmelegített forró sütőbe tesszük, és közepes lángon, kb. 35-40 percig , tűpróbáig sütjük.

Még forrón tálaljuk.

Díszítésként egy almából vékony szeleteket vágunk, s a képen látható módon, még sütés előtt ráhelyezzük.


Nyomtatás